September: ökar i mjukvarubolag

Inge Heydorn

Oron på marknaden kring tillväxt, inflation och långräntor har fortsatt i september. Inflationsoron har spridit sig till löneökningar i USA och de flesta bolagen har problem med att få tag i vissa varor på grund av brist och fraktproblem. Det finns en stor risk att flera fysiska varor kommer vara slut i julhandeln och att det påverkar även de bolag som är beroende av annonsering.

Efterfrågan på dator- och konsolspel är fortsatt stor och konsumenter kan se fram emot flera stora titlar de närmaste månaderna. Intressant att notera att Netflix köpte sin första spelstudio inriktad mot mobilspel. Amazon ser ut att ha en stor hit i spelet New World som är nummer ett på de flesta plattformarna.

Halvledarindustrin hade en tuff månad på börsen även om bolagen operationellt går väldigt bra. ASML höjde sin försäljningsprognos vilket var något mindre än marknaden hade förväntat sig. Bolaget har dock alltid varit konservativt och vi fortsätter tro att ASML är en av de bäst positionerade bolagen i sektorn.

Vi har ökat våra positioner i mjukvarubolag medan vi har dragit ner vikten av e-handels- och annonsberoende bolag.

GP Bullhound Thyra Hedge var ner -2,12% i september är nu upp 0,85% hittills i år.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Mer att upptäcka

Inge Heydorn

Månadsuppdatering April 2022

Den goda nyheten är att tekniken fortsätter att leverera starka resultat under första kvartalet och att marknaden blir mer förlåtande mot svaghet.

Inge Heydorn

Månadsuppdatering Februari 2022

Volatiliteten fortsätter på marknaden och rapporteringssäsongen har varit stark för teknik, särskilt mjukvara. Vi har dock sett svagheter inom sociala medieplattformar samt