November: positiv månad med halvledarsektorn som vägvisare

Inge Heydorn

Thyra Hedge Fund steg med 0,7 procent i november.

Aktiemarknaden var urstark under månaden och slog rekord på rekord. Marknaden drevs av de positiva resultaten från vaccintesten för Covid och vi fick uppleva en massiv rotation från ”arbeta hemma” vinnare till återhämtningsaktier. Vår portfölj är fokuserad på att hitta starka tillväxt trender inom teknologi och de vinnande bolagen inom dessa segment. Detta gör att vi hamnar tungt inom trender som vunnit på de förändringar som drivits fram extra snabbt detta år. Trots detta har vi försökt att balansera portföljen för att inte ha för hög risk mot arbeta från hemma trenden.

Framförallt har aktier inom halvledarutrustning varit en bra motvikt. Dessa aktier gick klart starkast i portföljen under månaden drivet av förhoppningar om global återhämtning under 2021. Industrisiffrorna vi fick under oktober pekar på att kvartalet går som förväntat. Det positiva är dock att signaler om återhämtning på minnessidan. Detta lede till en stark utveckling i Micron som producerar minnen men även leverantören av utrustning till tillverkningen – Lam Research.

Svagast gick spelutvecklingsaktierna och mjukvarubolagen inom molntjänster.

Vi har under månaden ökat våra positioner i Apple och Lam Research.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Mer att upptäcka

Inge Heydorn

September: ökar i mjukvarubolag

Oron på marknaden kring tillväxt, inflation och långräntor har fortsatt i september. Inflationsoron har spridit sig till löneökningar i USA och de