Månadsuppdatering Februari 2022

Inge Heydorn

Volatiliteten fortsätter på marknaden och rapporteringssäsongen har varit stark för teknik, särskilt mjukvara. Vi har dock sett svagheter inom sociala medieplattformar samt betalningstjänster. 

Mjukvaran har varit stark och vi har till och med sett en acceleration i tillväxten på molntjänstsidan och i front-end-mjukvaran. Förväntningarna har flyttats upp på mjukvarusidan efter de starka resultat som har setts under denna resultatsäsong.
På halvledarsidan har vi sett några ytterligare tillkännagivanden kring utbyggnaden av nya fabriker, några i Indien drivna av statliga subventioner, UMC i Singapore och Bosch i Tyskland. Vi har sett att företagen i vissa områden redan bygger sin orderbok för 2023. Sammanfattningsvis fortsätter vi att gilla aktier med molnexponering, mjuk och hårdvara. 

På spelsidan har vinnarna det här kvartalet varit Take Two, Zynga och företag som levererar till Nintendo Switch. Statistik visar dock att företag kommer att ha en “covid-baksmällaeffekt” när saker och ting normaliseras.

Läs mer på GP Bullhound Thyra Hedge – Premium

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Mer att upptäcka

Inge Heydorn

Månadsuppdatering April 2022

Den goda nyheten är att tekniken fortsätter att leverera starka resultat under första kvartalet och att marknaden blir mer förlåtande mot svaghet.